How do I fix this.

Users who are viewing this thread

Scott.D

New Member
Messages
1
Reaction score
0
Points
1
Location
Gatineau, Quebec
Hi all,

We moved into our house 3 years ago, and inherited an AO Smith water heater. Yesterday, it stopped working after needing to be moved due to mold removal.

Upon examining the lower access panel, I've come across the pictures listed below. It seems like water has leaked out of the tank onto the element, causing significant rust build-up. I believe this is the cause of the tank ceasing to heat water properly.

Can I replace the element and thermostat, and seal it back up? Or does the rust mean the integrity of the water tank is compromised it looks like its just the surface that's rusted, but I haven't removed anything to check further.

The warranty expired in November 2020, which the original owners failed to specify.
 

Attachments

  • 20231116_160028.jpg
    20231116_160028.jpg
    54.8 KB · Views: 61
  • 20231116_160222.jpg
    20231116_160222.jpg
    56.5 KB · Views: 62
  • 20231116_161231.jpg
    20231116_161231.jpg
    55.7 KB · Views: 64
Top
Hey, wait a minute.

This is awkward, but...

It looks like you're using an ad blocker. We get it, but (1) terrylove.com can't live without ads, and (2) ad blockers can cause issues with videos and comments. If you'd like to support the site, please allow ads.

If any particular ad is your REASON for blocking ads, please let us know. We might be able to do something about it. Thanks.
I've Disabled AdBlock    No Thanks