(206) 949-5683, Top Rated Plumber, Seattle
Results 1 to 4 of 4

Thread: Ducane furnace model MPGA problem

Hybrid View

  1. #1
    DIY Junior Member jerry wise's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    ohio
    Posts
    3

    Default Ducane furnace model MPGA problem

    I am having a problem with my Ducane furnace model MPGA series I have the trouble light blinking four times for me.I have checked all my registers and filter and they are open and clean.I removed the duct work and it is all clear.When I power up the fan starts and then stops in about ten seconds and then I just get a humming sound.The furnace actually started up fully one time for about fifteen seconds.Thanks for any info you can give me

  2. #2
    Plumber jimbo's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    San Diego
    Posts
    9,001

    Default

    http://www.ducanehvac.com/gas_mpga-b.php

    what is your exact model number?? Seems 4 flashes is related to high limit circuit. There should be a specific wiring diagram for you unit, probably on the inside of the cover panel

  3. #3
    DIY Junior Member jerry wise's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    ohio
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by jimbo View Post
    http://www.ducanehvac.com/gas_mpga-b.php

    what is your exact model number?? Seems 4 flashes is related to high limit circuit. There should be a specific wiring diagram for you unit, probably on the inside of the cover panel
    The model of my Ducane is MPGA050B3B.The owners manual tells me that the four flashes are the high limit switch.I checked power going into it and I am getting 28.39 reading on my voltmeter.On the other side I get a reading of.316.If I put my voltmeter on both sides and apply a small amount of vaccum I can hear thswitch click inside and I get a reading of 0.01 on the ohms.Yes I do have a diagramin the book.Thanks again

  4. #4
    DIY Junior Member jerry wise's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    ohio
    Posts
    3

    Default

    [QUOTE=jerry wise;377019]The model of my Ducane is MPGA050B3B.I let the furnace cool down.Went back and checked both sides of high limit switch and the reading on both sides are 28.0.It will come on for about a minute and then I hear a click at the control board and I lose power at the high pressure switch and the furnace shuts down

Similar Threads

  1. PF2 Model: 150-403 problem toilet
    By abutler80 in forum Toilet Forum discussions
    Replies: 0
    Last Post: 09-19-2011, 07:36 AM
  2. Ducane furnace not lighting. Draft inducer or pressure switch?
    By Dean M in forum HVAC Heating & Cooling
    Replies: 6
    Last Post: 10-09-2010, 07:05 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 10-04-2010, 08:54 AM
  4. Ducane furnace will not light then shuts down
    By Dean M in forum HVAC Heating & Cooling
    Replies: 2
    Last Post: 09-28-2010, 02:52 PM
  5. Furnace drain problem
    By dsruss in forum HVAC Heating & Cooling
    Replies: 3
    Last Post: 12-01-2008, 05:23 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •