(206) 949-5683, Top Rated Plumber, Seattle
Results 1 to 15 of 40

Thread: Autotrol 460i problem

Threaded View

  1. #1
    DIY Junior Member rudyjr's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    central ohio
    Posts
    22

    Default Autotrol 460i problem

    I have an approximately eight year old 64000 grain softener that has started acting up. We are on a private well and I periodically clean the injector and screen as a preventative measure. Starting last week my wife complained that the water was "kind of hard". I suspected that as in the past the injector and or screen was probably partiallly obstructed. I cleaned both parts and manually regenerated the unit. The water was still only partially soft. I checked both parts again and added some iron out to the brine tank. I regenerated the unit again and observed its operation. It did draw the water from the brine tank and refill but the water remained unchanged, what I would consider as only semi soft. ( i have been unable to find test strips, so sorry for this description) This unit was initially installed on our old well which failed after about five years ago. We had a new deeper well drilled and the unit performed quite well. I have been told that the problem could be fouled resin, or hard water leakage past the valve discs. Is there any way to troubel shoot this problem or should I just change both out and hope for the best? Thanks, Jim
    Last edited by rudyjr; 06-03-2012 at 10:30 AM.

Similar Threads

  1. 255 valve / 460i control
    By Tom Bond in forum Water Softener Forum, problems, installation and reviews
    Replies: 1
    Last Post: 10-26-2011, 06:59 AM
  2. Iron still in water after troubleshooting GE/autotrol 255
    By rustywater in forum Water Softener Forum, problems, installation and reviews
    Replies: 4
    Last Post: 10-13-2010, 06:10 PM
  3. Autotrol 255valve/460I valve
    By moisheh in forum Water Softener Forum, problems, installation and reviews
    Replies: 3
    Last Post: 07-01-2010, 06:10 PM
  4. GE 460i advice
    By mnemonic76 in forum Water Softener Forum, problems, installation and reviews
    Replies: 6
    Last Post: 02-14-2010, 08:49 AM
  5. Autotrol 255 Problem
    By jslear in forum Plumbing Forum, Professional & DIY Advice, Tips & Tricks
    Replies: 3
    Last Post: 12-27-2006, 07:28 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •