(206) 949-5683, Top Rated Plumber, Seattle
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 18 of 18

Thread: 3M Cuno Aquapure CBF100 'runs'

  1. #16
    That's all folks! Gary Slusser's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Wherever I park the motorhome.
    Posts
    6,796

    Default

    And if the piston is scratched and you can't see it and reuse it, you can ruin your new stack seals. That's why I said replace the piston and stack. But you may feel lucky.

    Not having the control in backwash when he filled the tank with water with the by pass valve while a faucet was open trapped air in the tank and lifted the carbon up into the valve.

    IMO he owes you at least for the new parts. And if I were you, I'd take the bill with me, including shipping and go after a check from him.
    Gary Slusser Retired (= out of business)
    Click Here to learn how to correctly size or program a water softener.
    CAUTION, as of Nov 12 2013 all YouTube videos showing how to rebuild a Clack valve have an error in them that can cause damage.

  2. #17
    DIY Junior Member hcw3's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    26

    Default

    Success story...

    I was able to get the Spacer Stack installed with no problem, inspected the piston and found no scratches, and checked for any remaining carbon bits. I have no water running out the rinse line at the wrong times now.

    Thanks for the great info in helping me to do this. So much better than 'winging it'.

  3. #18
    That's all folks! Gary Slusser's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Wherever I park the motorhome.
    Posts
    6,796

    Default

    Thanks for the followup.
    Gary Slusser Retired (= out of business)
    Click Here to learn how to correctly size or program a water softener.
    CAUTION, as of Nov 12 2013 all YouTube videos showing how to rebuild a Clack valve have an error in them that can cause damage.

Similar Threads

  1. 3M recommends pressure tank size for their CBF100 carbon filter
    By hcw3 in forum Water Softener Forum, problems, installation and reviews
    Replies: 58
    Last Post: 04-16-2012, 08:55 PM
  2. Aquapure now installed--water is not as slippery as I expected
    By 606zpx in forum Water Softener Forum, problems, installation and reviews
    Replies: 22
    Last Post: 11-22-2010, 10:45 PM
  3. Aquapure softener
    By 606zpx in forum Water Softener Forum, problems, installation and reviews
    Replies: 12
    Last Post: 07-30-2010, 01:17 PM
  4. Shallow jetpump with airtank, runs near empty before pump runs
    By educateme in forum Pumps and Tanks Well Forum & Blog
    Replies: 2
    Last Post: 03-23-2007, 06:28 AM
  5. Oversizing PEX runs
    By boober in forum Remodel Forum & Blog
    Replies: 26
    Last Post: 06-19-2006, 10:29 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •