(206) 949-5683, Top Rated Plumber, Seattle
Results 1 to 3 of 3

Thread: Circuit for speech recognition

Hybrid View

  1. #1
    DIY Junior Member saathis's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Kuantan, Malaysia
    Posts
    1

    Question Circuit for speech recognition

    Hi Friends,

    I'm here final year student doing E-Speech Door Access System. I'm implementing the prototype in visual studio 2008. How to convert the wave file from the system into magnetic lock through circuit. I really blur in this part. Any 1 can help me? Thank you....

  2. #2
    Plumber jimbo's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    San Diego
    Posts
    9,001

    Default

    The door access could be controlled by a standard electric strike. http://www.adamsrite.com/media/pdf/es7140.pdf

    Note the power supply options for this are 12, 16, or 24 volts, AC or DC. You get the power supply from AdamsRite, then all you have to do on your end is provide a single pole switching function to activate the strike. Once you have decoded the voice in your system, one of your elec.engr. buddies can easily give you a power swiching circuit.

  3. #3
    Retired Defense Industry Engineer jadnashua's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    New England
    Posts
    21,405

    Default

    Essentially, your logic voice decoder would need to output to probably a port that could then drive a logic switch. this switch would then activate the lock solonoid. Getting the drive current and voltage proper is the key problem, as a solonoid can require a fair amount of inrush current so a relay may be best. The relay contacts (could be solid state) need to hold up to the solonoid's power requirements. If the solonoid doesn't have a built-in delay, you'd want to add that logic to the switch driver so the person trying to enter has a chance to open the door before it locks again.
    Jim DeBruycker
    Important note - I'm not a pro
    Retired Defense Industry Engineer; Schluter 2.5-day Workshop Completed 2013, 2014

Similar Threads

  1. Circuit short help
    By rockycmt in forum Electrical Forum discussion & Blog
    Replies: 5
    Last Post: 11-09-2009, 10:27 AM
  2. Convert 220 circuit to 110 circuit to be run to new subpanel
    By C Willard in forum Electrical Forum discussion & Blog
    Replies: 8
    Last Post: 10-24-2009, 06:39 PM
  3. Is this switch ok for a 15A circuit?
    By Fistor in forum Electrical Forum discussion & Blog
    Replies: 2
    Last Post: 06-17-2008, 01:36 PM
  4. Circuit still has voltage?
    By Will Jones in forum Electrical Forum discussion & Blog
    Replies: 6
    Last Post: 03-03-2008, 08:26 AM
  5. I need to pull a new circuit for a hot tub.
    By Erico in forum Electrical Forum discussion & Blog
    Replies: 9
    Last Post: 11-18-2007, 04:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •