(206) 949-5683, Top Rated Plumber, Seattle
Results 1 to 15 of 18

Thread: Help: Explorer won't load any sites

Hybrid View

  1. #1
    DIY Member SD44's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Mississippi
    Posts
    40

    Default Help: Explorer won't load any sites

    I was browsing around on my home pc last night with no problems, while loading some pics from my scanner. All of a sudden, no websites would load. Every site I tried to pull up gave me the ole "windows explorer cannot display this page" message. I rebooted, didn't work. did an antivirus update, didn't work. defragged, didn't work. did a system restore to last week, didn't work.

    I'm definitely connected to the internet, because i have the little monitor icon in the bottom right corner that tells me my connection speed, plus it let my antivirus download an update. Any ideas? I've rebooted a dozen times since last night.

  2. #2
    Jack of all trades frenchie's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Brooklyn, NY and Fire Island, NY
    Posts
    1,244

    Default

    The obvious question is - how did you post this?

    Next would be, have you tried (can you try?) other browsers - firefox, chrome, opera?
    Master Plumber Mark:

    there is nothing better than the
    manly smell of WD 40 in the air
    while banging away on brass with a chisel and hammer...

    it smells like......victory......

    do not hit your thumb...
    __________________
    Just so everyone's clear: I'm the POODLE in the picture ("french", get it?) The hot woman is my wife.

  3. #3
    Forum Admin, Expert Plumber Terry's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Bothell, Washington
    Posts
    14,221
    Blog Entries
    1

    Default

    The obvious question is - how did you post this?
    Hey, this isn't just any site.

    But I might do a software update on it later today.

  4. #4
    Extreme DIY Homeowner Scuba_Dave's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    South of Boston, MA
    Posts
    885

    Default

    Clean out cookies & cache on the PC
    I'd think he posted from a work PC or friends
    DIY Handyman (not 4 hire)
    I have enough to do to my own house

  5. #5
    DIY Member SD44's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Mississippi
    Posts
    40

    Default

    I'm at work. I've never used another type browser other than Explorer, and don't really want to. I want to fix Explorer. I even had the little yellow shield in the bottom right corner where it was uploading a microsoft update, but for some reason my explorer browser still won't work.

  6. #6
    Jack of all trades frenchie's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Brooklyn, NY and Fire Island, NY
    Posts
    1,244

    Default

    Quote Originally Posted by SD44 View Post
    I'm at work. I've never used another type browser other than Explorer, and don't really want to. I want to fix Explorer. I even had the little yellow shield in the bottom right corner where it was uploading a microsoft update, but for some reason my explorer browser still won't work.
    The reason I asked, was that if you [i]can[i], we've narrowed the problem down to IE, and not something else.

    Also, because if you can post from the same room as the computer, it'd make all of this easier, no lag in the conversation.

    And because if the problem really is IE, and not something else, I was going to suggest a fresh re-install of Internet Explorer - uninstall it, reboot, then download a fresh copy & install it. If the problem's something in IE, that should do it.

    But you will need another browser to do that. Unless you have it on disk somewhere?


    ...

    What've you got against other browsers, anyways?

    FYI, any of the three is a lot easier to use, noticeably faster, way more resistant to virus & malware, and way less buggy than Explorer.
    Master Plumber Mark:

    there is nothing better than the
    manly smell of WD 40 in the air
    while banging away on brass with a chisel and hammer...

    it smells like......victory......

    do not hit your thumb...
    __________________
    Just so everyone's clear: I'm the POODLE in the picture ("french", get it?) The hot woman is my wife.

  7. #7
    DIY Member SD44's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Mississippi
    Posts
    40

    Default

    Quote Originally Posted by Scuba_Dave View Post
    Clean out cookies & cache on the PC
    I'd think he posted from a work PC or friends

    I did this, did not help.

  8. #8
    Plumber krow's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    906

    Default

    Reboot your modem. Usually unplugging your modem , waiting 5 minutes will reset it. You may have a reset button on your modem as well (usually with the end of a pen you can reset/reboot)

  9. #9
    Jack of all trades frenchie's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Brooklyn, NY and Fire Island, NY
    Posts
    1,244

    Default

    Quote Originally Posted by Terry View Post
    Hey, this isn't just any site.

    But I might do a software update on it later today.
    This forum is sweet.

    Have you seen the new Breaktime format? What an ugly mess.

    The front page looks okay, but pick a thread & try to read it: headache-inducing bad design skills.

    http://forums.finehomebuilding.com/forum/4
    Master Plumber Mark:

    there is nothing better than the
    manly smell of WD 40 in the air
    while banging away on brass with a chisel and hammer...

    it smells like......victory......

    do not hit your thumb...
    __________________
    Just so everyone's clear: I'm the POODLE in the picture ("french", get it?) The hot woman is my wife.

  10. #10
    Extreme DIY Homeowner Scuba_Dave's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    South of Boston, MA
    Posts
    885

    Default

    I have 3 browsers loaded
    If I have a problem with one I try another
    Or if I just want to flag some idiot off Craigslist
    DIY Handyman (not 4 hire)
    I have enough to do to my own house

  11. #11
    DIY Member SD44's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Mississippi
    Posts
    40

    Default

    Okay, I uninstalled then reinstalled my internet provider (peoplepc). That allowed my yahoo messenger to work, which I couldn't do the night before; I even chatted with some friends last night on it. And my antivirus will still download updates. Peoplepc also has it's own browser-type window that opens when you're online (kinda like AOL), and it has it's usual links and advertisements loading on it.

    But Explorer still won't work. I doesn't give me the "page cannot be displayed" message anymore on the browser, like it did the night before. Instead it just gives me the "connecting" message on the tab, like it's trying to load the homepage. But it never loads. And if I click anywhere on the browser, I get the (not responding) message at the very top of the browser, like it's locked up.

    I don't have any other type browsers on my pc. I guess my only option now is to find a friend with a Microsoft Office CD and try to re-install Explorer. Any other suggestions?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •