(206) 949-5683, Top Rated Plumber, Seattle
Results 1 to 6 of 6

Thread: Installed shower cartridge, now I get hardly any water flow

  1. #1

    Default Installed shower cartridge, now I get hardly any water flow

    What am I doing wrong? I even put the old cartridge in, and now I have the same problem with that too. Please help!!

  2. #2
    Plumber krow's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    906

    Default

    What is the make and model of your faucet. Is it kitchen, lav, tub and shower , etc.......

  3. #3

    Default

    It is a Price-Pfister shower with an Avante cartridge (S74-292).

    The old cartridge came out with no problem, I put in the new one and attached the handle and now I get hardly any flow out of my shower. I tried to put the old cartridge back in and have the same problem.

    Am I putting the cartridge in wrong? There are really only 2 ways to put it in that I can see and I've tried both with no success. Am I an idiot or what?

  4. #4
    Plumber krow's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    906

    Default

    Have you tried pulling off the shower head to make sure nothing is blocking the shower head holes? Sometimes some debris comes loose and pushed up to the head.

  5. #5

    Default

    Yes. I've taken off the head and the hose and the flow is very low coming out of the pipe. I have no idea what's wrong.

  6. #6

    Default

    I am an idiot. I forgot to check the filter on my ball joint.
    Problem solved.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •