(206) 949-5683, Top Rated Plumber, Seattle
Results 1 to 5 of 5

Thread: Station 5 & 6 keeps running

Hybrid View

  1. #1

    Exclamation Station 5 & 6 keeps running

    I have 6 stations in a Rainbird system. It has been working fine till recent.
    Now when station 1 starts, station 5 & 6 (i think both as i am not sure) starts and keep going till the end of the program. I dont remember if it stops on its own after the cycle as i switch it off before the entire program is done.

    I a do not know if it is an issue with the controller or the valve.

    Can some please shed somelight and what needs to be done..

    Note: I manually tested station 1 for 1 min and 5&6 came up at the sametime and i beleive all of them stopped after 1 min.

  2. #2
    DIY Member msgale's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Ohio
    Posts
    90

    Default you must have a short somewhere..

    the 3 wires for those 3 valves somewhere must be connected together, so when you energize one, all 3 get the electricity.

    where?
    that's the hard part, finding it.
    any recent digging?
    any animals might chew something?

  3. #3

    Exclamation Station 5 & 6 keeps running

    IT really doesnt matter if it is station 1 or station 2 which activates station 5& 6 . Any station started manually activates 5&6

    Recently i chopped of a part of the pvc pipe near a T serverd by station

    I ficed it back by joining the pvc with a coupler. But i havent touched any electric wiring.

    Quote Originally Posted by msgale View Post
    the 3 wires for those 3 valves somewhere must be connected together, so when you energize one, all 3 get the electricity.

    where?
    that's the hard part, finding it.
    any recent digging?
    any animals might chew something?

  4. #4
    DIY Senior Member Joerg's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Califonia
    Posts
    138

    Default

    One test method: Connect each valve individually to the 24V transformer, one by one. If they all work ok then your controller is fried.

    Regards, Joerg

  5. #5
    DIY Member msgale's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Ohio
    Posts
    90

    Default it it's zone 1 or zone 2 that will activate 5&6...

    then my bet is that you have a controller problem, rather than what i had suggested earlier, ( the 3 wires connected by accident )

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •