Submersible pump well problem

Discussion in 'Pumps and Tanks Well Forum & Blog' started by metrogal, Aug 1, 2014.

  1. metrogal

    metrogal New Member

    Aug 1, 2014
    east coast Georgia
    Starting about two months ago the underground sprinkler system started to malfunction. I have checked for water leaks in the system, ohm leaks at the control box and am now to this: water pressure at the house is fine, but I have not turned on all water taps at the same time. when the sprinkler system start up, the well pressure gauge shows 50#, after the system runs for 2/3 min. the pressure gauge starts to fall and shortly thereafter the water pressure/streams start to diminish, the gauge goes the 30, needle jumps and then goes to 20 , at that point I have just gurgles at each of the sprinkler heads. I am concerned the submersible pump is starting to fail.
  2. LLigetfa

    LLigetfa DIYer, not in the trades

    Feb 6, 2011
    Information Technology
    NW Ontario, Canada
    It sounds to me like you're running out of water.
  3. Sponsor

    Sponsor Paid Advertisement

  4. Simplepump guy

    Simplepump guy New Member

    Apr 20, 2015
    I have the exact same problem with my system. Did you get it fixed? If so, what did you do? Thanks.
Similar Threads: Submersible pump
Forum Title Date
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Need some advise on submersible pump Aug 27, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Pressure Loss - Submersible Well Pump Aug 7, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Wiring submersible pump Jul 31, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Can I use a deep well submersible pump? Jun 7, 2015
Pumps and Tanks Well Forum & Blog Your opinion on my pump choice- deep submersible. Jun 7, 2015

Share This Page