(206) 949-5683, Top Rated Plumber, Seattle

garryintn

Submersible pump..................... ..........HELP!!!

Rate this Entry
I have a 340 foot deep well with a 1 hp red jacket submersible pump newly installed in 300 foot down. Originally, there was 5 hp myers submersible pump placed 320 foot down, however, this was supplying several homes- this pump no longer works. This well is on my property and all that was using this pump have dug their own well. I had a well guy come out to tell me what size pump I would need to supply only my home. He said a 1 hp pump should be sufficient so I bought a red jacket 1 hp pump. This pump was set 300 foot down into the 340 foot well and new electric was run to service just my home (it was originally on a separate electric pole just for the pump). All new lines were ran through the well to the holding tank and all new electrically wire were placed.

Once electric was connected, we tested the pump to check the pressure in the house. The pressure was good. After one evening of use- the next morning we had good pressure and it gradually sloped off to almost nothing!!!! It seems to have a lot of air in lines and spit and sputters til it is to a drizzle....

I've checked the lines under the house for a leak and found nothing. The holding tank is registering 100 psi but yet I have no pressure in the house.

What can be the issue???

Thanks for in advance for any answers or solutions to my problem....

Garry in TN

Submit "Submersible pump..................... ..........HELP!!!" to Digg Submit "Submersible pump..................... ..........HELP!!!" to del.icio.us Submit "Submersible pump..................... ..........HELP!!!" to StumbleUpon Submit "Submersible pump..................... ..........HELP!!!" to Google

Comments